Crna ovca 2017

CRNA OVCA 2017 Vikend prepun festivalskih događanja u Općini Baška

Nakon višegodišnje pauze, festival Crna ovca proteklog se vikenda uspješno vratio u Općinu Bašku na otok Krk.

Festival janjetine, individualizma, kreativnosti, otočne baštine, popularne kulture i sporta okupio je brojne posjetitelje koji su u Bašku stigli iz cijele Hrvatske, ali i Slovenije, Njemačke, Austrije, Italije, BiH, Nizozemske i drugih europskih zemalja pa i Kanade.

Gosti Baške i posjetitelji Crne ovce uživali su u brižno spravljenim specijalitetima od autohtone bašćanske janjetine u objektima Valamar Riviere, glavnog sponzora partnera Crne ovce i brojnih drugih ugostiteljskih objekata u Baški.

Uz to, sudjelovali su u nizu sportskih aktivnosti, čak dva nogometna turnira, edukativnom kampu trekkinga i traila, biciklističkoj turi Beeeciklom do Mjeseca, Ovčarskom pohodu.

Bašćani su posjetiteljima pokazali i znamenitosti svoje baštine, poučili su ih pripremi lokalnih specijaliteta, od janjećeg kotlića do domaće tjestenine – valcića, a svi su mogli poslušati i predavanje najaktivnijeg hrvatskog astronoma Korada Korlevića o 21. stoljeću kao posljednjem stoljeću homo sapiensa.

Ljubitelji kulture i rock’n’rolla već su u petak imali priliku pogledati izložbu ‘David Bowie by Brian Rasic’ i poslušati nove hitove grupe Jinx, koja je u Baški predstavila novi album ‘Zagrebi i pomiriši’, pomiješan s dobrim brojem svojih vječitih uspješnica.

Jedriličarska regata Corinthia Cup: Memorijal Jure Vukasović dobila je svoje pobjednike u klasama optimist i laser, a Rakan Rushaidat oduševio je publiku koja je u Hotel Corinthia došla pogledati njegovu izvedbu predstave ‘Ja, tata’.

Crne ovce rasplesale su se i u subotu, kad ih je zagrijao fenomenalni The Beat Fleet svojim promišljenim, uživo izvanrednim hip-hopom. Večer su zatvorili riječki rock šamani Let 3, koji su žestokom svirkom crne ovce odveli u druge dimenzije i ispunili proročanstvo s najavne press konferencije, ovčjim pjevom probudili su sve vile Velebita.

Crne ovce koje su se u nedjelju uspjele dovoljno rano probuditi nakon druženja koje je trajalo do ranih jutarnjih sati, uspjele su čak odvježbati i jednu seansu joge uz bazen hotela Tamaris.

Festival Crna ovca 2017 organizirao je Studio Conex uz podršku glavnog sponzora partnera Valamar Riviere, sponzora domaćina Općine Baška i Turističke zajednice Općine Baška, srebrnog sponzora GP Krk i brončanog, Ožujskog piva, kao i niza lokalnih gospodarstvenika iz Baške.

Komentiraj