Ćorušić: “KBC Zagreb ostao bez dvadeset posto kadra”

Ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb (KBC) profesor Ante Ćorušić rekao je za HTV da je KBC Zagreb najveća državna bolnica i jedina bolnica nulte kategorija koja ima oko šest tisuća zaposlenika, od toga pet tisuća zdravstvenih djelatnika. Naglasio je da se snalaze u skladu sa situacijom te da raste incidencija novozaraženih pa je tako i osoblje KBC-a Zagreb više izloženo riziku.

Dodao je da su 103 medicinska djelatnika – liječnici i medicinske sestre – pozitivna na COVID-19, a 137 ih je u samoizolaciji. Ćorušić je kazao da je od ukupnog broja djelatnika više od tristo zaraženo. Poručio je da je KBC Zagreb ostao bez 20 posto kadra jer, osim zaraženih i onih koji su u samoizolaciji, KBC Zagreb posudio je svoje djelatnike ostalim bolnicama ili centrima poput KB-a Dubrava, Infektivnoj bolnici dr. Fran Mihaljević te Varaždinu i ostalima.

Ćorušić je naglasio da uza sve probleme pacijenti nisu zakinuti jer se svi prioritetni programi nastavljaju raditi i do petka nije odgođena nijedna operacija. Istaknuo je da prioritet i dalje imaju onkološki pacijenti, djeca te bolesnici koji zahtijevaju hitnu intervenciju. Dodao je da nijedna klinika ni zavod u KBC-u Zagreb nisu ispali iz pogona, a radi se uobičajenim kapacitetom, pa čak i velik dio hladnog programa.

Komentiraj