Ćorić: “Zbog neradne nedjelje ne bi trebalo biti otpuštanja, u nizu sektora nedostaje radnika”

Vlada će po treći put pokušati uvesti neradnu nedjelju, ali trgovci već sada negoduju i najavljuju otkaze, ako se to dogodi. Aktualnu situaciju komentirao je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

“Vlada želi ispuniti svoje programsko obećanje, a to je da nedjelja bude dan rezerviran za prijatelje i obitelj i to za sve naše građanke i građane. Većina građana po anketama koje smo radili podupire neradnu nedejlju u trgovinama jer je to veliki sektor koji je najizloženiji radu nedjeljom”, kazao je Ćorić u RTL-u Danas.

Držimo da takvim zakonskim rješenjem možemo onima koji su najugroženiji omogućiti da imaju nedjelju za obitelj, dodao je.

“Proteklih smo godina svjedoci da Hrvatska ima nedostatak radnika. U cijelom nizu sektora imamo problem s radnom snagom i mislimo da neradna nedjelja ne bi dovela do otpuštanja. Svi koji tako olako stavljaju u koš s drugim danima i misle da je profit najvažniji trebali bi možda osam sati provesti na blagajni pa onda komentirati kako to izgleda”, komentirao je Ćorić najavu trgovaca o mogućim otkazima ako se zakon donese.

Komentiraj