ĆORIĆ: ‘Ovo bi mogla biti godina pojeftinjenja’

Hrvatska elektroprivreda smanjila je veleprodajnu cijenu plina za 8,1 posto i to za razdoblje od 1. travnja ove godine do 31. ožujka iduće godine, što znači da će plin pojeftiniti i za kućanstva za otprilike jedan posto. Pojeftinjenje je za RTL komentirao ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

“Prije svega je ovo poruka opskrbljivačima, kojima će plin od HEP-a doći po osam posto nižoj cijeni, da to isto mogu prenijeti prema svojim korisnicima. Ovo je prije svega odraz tržišnih okolnosti i nadamo se da će opskrbljivači, na koje ne možemo utjecati, preliti pojeftinjenje i na krajne korisnike, da građanima omogućimo nekoliko desetaka manje račune za plin”, kazao je Ćorić, dodavši da je sve na opskrbljivačima. Ministar Ćorić vjeruje da će konkurencija opskrbljivače natjerati da smanje cijene.

“Dobro je da krajnji korisnici mogu odabrati svog opskrbljivača i oni će dobro morati razmisliti koju će cijenu ponuditi. Konkurencija bi trebala dovesti do smanjenja cijena plina. Trebamo svi zajedno pokazati solidarnost”, izjavio je ministar, dodavši kako bi na temelju trenutnih trendova mogli reći da bi 2020. godina mogla biti “godina pojeftinjenja”.

 

Komentiraj