Conor McGregor zarađuje više od Ronalda i Messija

Irska MMA zvijezda Conor McGregor je, prema Forbesovom izračunu, sportaš broj 1 u svijetu po zaradi. U proteklih 12 mjeseci, završno sa prvim danom svibnja, McGregor je zaradio 180 milijuna dolara, dok su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo ostali iza njega sa zaradom od 130 odnosno 120 milijuna dolara. Na četvrtom mjestu sa 107.5 milijuna zarađenih dolara je NFL igrač, član Dallas Cowboysa Dak Prescott, dok je peti LeBron James sa 96.5 milijuna.

McGregor je veliku većinu ovog iznosa, nešto preko 150 milijuna dolara, zaradio izvan borilačkog kaveza, i to zahvaljujući prodaji većinskog dijela svog branda viskija Proper No. Twelve. Irac je u prošlih 12 mjeseci imao samo jednu borbu, u sklopu priredbe UFC 257 poražen je nokautom nakon sedam i pol minuta borbe od Dustina Poiriera.

Ostatak liste TOP 10 sportaša sa najvećom zaradom čine Neymar (95 milijuna dolara), Roger Federer (90 milijuna), Lewis Hamilton (82 milijuna), Tom Brady (76 milijuna) i Kevin Durant (75 milijuna).

Ovo je prvi put, otkako Forbes prati zarade sportaša, da je njih čak četvero zaradilo više od 100 milijuna dolara. Deset najbogatijih zaradilo je ukupno 1.05 milijardi dolara, 28 posto više od prošlogodišnjih TOP 10, što je posebno važno naglasiti sada u vrijeme pandemije koronavirusom. Rekordna godina bila je 2018. kada su desetorica zaradila 1.06 milijardi, s dodatkom da je te godine samo Floyd Mayweather zaradio 285 milijuna dolara, i to ponajviše zahvaljujući pey-per-view zaradi od poznatog meča iz 2017. protiv Conora McGregora.

Zanimljivo je i da je McGregor postao tek treći sportaš, nakon Federera i Tigera Woodsa, koji je zaradio 70 ili više milijuna dolara izvan sportskih mečeva.

Komentiraj