Clintu Eastwoodu prijeti tužba zbog opisa novinarke u njegovom novom filmu

Atlanta-Journal Constitution, vodeći dnevni list u Atlanti, angažirao je poznatog odvjetnika koji je do sada zastupao brojne slavne osobe, kako bi se suprostavili priči iz novog filma Clinta Eastwooda „Richard Jewell“ zbog načina na koji je prikazana njihova poznata novinarka. Čelnici tih novina kažu kako je pokojna Kathy Scruggs, koju glumi Olivia Wilde, opisana na uvredljiv i vrlo klevetnički način. Stoga traže da se u film ubaci dodatno objašnjenje o njezinom radu.

U filmu „Richard Jewell“ ona se opisuje kao osoba koja je spavala sa FBI agentom kako bi od njega izvukla informacije vezane za događaje iz 1996. godine kada je tijekom Olimpijskih igara eksplodirala bomba. List Atlanta-Journal Constitution je proteklih tjedana neprestano osuđivao način na koji je njihova iskusna novinarka opisana u filmu. Ona je, inače, prva objavila priču kako FBI istražuje Richarda Jewella zbog postavljanja bombe iako je taj zaštitar isprva proglašen herojem koji je otkio postavljenu bombu te je evakuirao ljude.

„Takav opis nameće činjenicu da Atlanta-Journal Constitution seksualno iskorištava svoje djelatnike te da im je omogućio ili odobrio seksualne usluge izvorima informacija u zamjenu za priče. To je potpuno lažno i zlobno te je iznimno štetno i uvredljivo“, stoji u pismu koje je odvjetnik Marty Singer poslao redatelju Clintu Eastwoodu, scenaristi Billyju Rayu i čelnicima kompanije Warner Bros. Singer, koji je do sada zastupao glumce kao što su Sylvester Stallone, Charlie Sheen i Jeremy Piven, prijeti Eastwoodu i hollywoodskim čelnicima tužbom u ime Atlanta-Journal Constitutiona.

Kevin Riley, urednik novina, izjavio je za Daily Beast kako Atlanta-Journal Constitution ne funkcionira na taj način. Prije toga, kompanija Warner Bros odbacila je navode novina tvrdeći da su „neutemeljeni“. Olivia Wilde izjavila je kako se pripremala za ulogu Kathy Scruggs istražujući detalje o njoj, ali prijatelji, kolege i rodbina Kathy Scruggs tvrde da nikada nisu razgovarali s glumicom iako su nudili pomoć scenaristima pri pisanju scenarija.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]