Članice grupe Sugababes tvrde da im je karijera bila namjerno sabotirana

Autor:

Promo

Članice slavne britanske pop grupe Sugababes izjavile su u jednom intervjuu da im je karijera bila namjerno sabotirana, pjesme namjerno prijevremeno puštane u eter, te da im je ukradeno čak i njihovo ime.

Grupa Sugababes osnovana je 1998. godine i do danas su objavile čak 27 singlova od kojih je njih šest dospjelo do broja jedan na top ljestvicama u Velikoj Britaniji. Svojevremeno su proglašene i najuspješnijim ženskim britanskim sastavom u 21. stoljeću.

No stvari u njihovoj karijeri i nisu tekle baš glatko o čemu su nedavno ispričale u prigodnom intervjuu. Otvoreno su progovorile o tome kako je njihova karijera bila namjerno sabotirana, da su informacije o njihovim pjesmama namjerno curile van, te da je i njihovo zaštićeno ime sastava čak bilo ukradeno.

Mutya Buena, Keisha Buchanan i Siobhán Donaghy ispričale su što se zapravo dogodilo s njihovom karijerom. Tako su spomenule da je jedan od njihovih bliskih suradnika pustio prije vremena njihov album u opticaj 2013. godine kao i da je jedan drugi suradnik zaštitio ime benda na svoje ime kako ga one ne bi mogle koristiti zbog čega su se 2012. godine okupile pod imenom MKS. Svoje originalno ime Sugababes sudskom su presudom dobile natrag tek 2019. godine.

“Nekoliko ljudi iz naše prošlosti nije željelo naše ponovno okupljanje jer su željeli da oni ponovo vode naš posao. No mi bi smo radije spalili svoje grudnjake i trčali ulicom gole u plamenu nego to učinile,” rekla je u intervjuu Keisha Buchanan, te dodala: “Bilo je toliko manipulacija. Bilo bi nam tako lako da smo digli ruke. Ali mi smo zadnjih 11 godina ulagali vlastiti novac i stvarno se jako borili za sve to što smo postigle. Tako sam ponosan na nas, što smo ostali zajedno. Bilo je nevjerojatno teško a i u isto smo vrijeme ponovno upoznavali jedni druge što nas je ujedinilo kao bend.”

Trio je vratio pravo korištenja imena grupe 2019. i krenuo s uspješnim povratkom na pozornice tek prošle godine koji je uključivao rasprodanu britansku turneju i trijumfalni nastup na Glastonburyju. 24. prosinca su objavile album ‘The Lost Tapes’ kao svojevrsnu zahvalu obožavateljima koji su ih podržavali tijekom godina. “Ovo je bila godina nevjerojatno pozitivnih trenutaka za nas kao bend. Željeli smo učiniti nešto kako bismo rekli veliko hvala svima koji su nas podržali na ovom putu,” napisali su u izjavi prilikom izdavanja spomenutog albuma. Napravilo smo ovaj album prije gotovo osam godina i sjećamo se magije koju smo tada osjetili. Iz raznih razloga izvan naše kontrole, nije dobio službeno izdanje, stoga smo s velikim ponosom što ‘The Lost Tapes’ danas dobiva potpuno neovisno izdanje od nas.“

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.