Predsjednica HDZ-ove Zajednice žena “Katarina Zrinski” Primorsko-goranske županije Rosanda Mijolović-Dukić tijekom predsjedničke kampanje početkom ove godine skrenula je na sebe pozornost jednim statusom na svom Facebook profilu, u kojem je napisala kako je “gadljivo gledati TV koju plaćamo, a vode je Srbi” te da bi prva stvar koju bi učinila kada bi došla na vlast – “srušila crvenu televiziju da nikada više Srbi u njenoj Hrvatskoj ne harače po njenim svetinjama”.

 

  • Rosanda Mijolović-Dukić tijekom predsjedničke kampanje početkom ove godine skrenula je na sebe pozornost jednim statusom na svom Facebook profilu
  • Napisala kako je “gadljivo gledati TV koju plaćamo, a vode je Srbi”
  • Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nije sankcionirao taj govor mržnje

 

Taj status izazvao je val kritika u javnosti, a čak su se i neki visokopozicionirani članovi njezine stranke ogradili od tog istupa. Predsjednik primorsko-goranske Županijske organizacije HDZ-a Oleg Butković izjavio je da su takvi stavovi neprimjereni i nedopustivi te je najavio mogućnost isključenja Rosande Mijolović-Dukić iz stranke. Ona je cijelo vrijeme tvrdila da je njezin profil hakiran i da ona nije napisala taj status pa da je cijeli slučaj prijavila policiji. Međutim, u policiji njezinu prijavu nikada nisu dobili, a nakon što je Kolinda Grabar-Kitarović izabrana za predsjednicu, cijeli je slučaj zaboravljen i Mijolović-Dukić nastavila je bez ikakvih sankcija voditi županijski ogranak Zajednice žena “Katarina Zrinski”.

A da joj status u stranci nije poljuljan i da je usprkos svom javnom govoru mržnje i dalje utjecajna članica stranke u Primorsko-goranskoj županiji, dokazano je i prije nekoliko dana kad je u Rijeci obilježena 25. godišnjica osnutka HDZ-a u tom gradu. Rosanda Mijolović-Dukić na tom se skupu srdačno pozdravila i fotografirala s predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom, koji je tako još jednom pokazao da mu nije problem u stranci imati ljude kojima nije stran govor mržnje i pozivanje na nacionalnu nesnošljivost.

Komentiraj