‘ČISTA KAO SUZA’ Franković za Nacional o ministrici: Stavio bih u vatru ruku, nogu i glavu…

Autor:

05.02.2024., Palaca Ponza, Dubrovnik - Svecana dodjela Povelje koja svjedoci da su arhivski fondovi Dubrovnika iz vremena Dubrovacke Republike (1022. – 1808.) upisani u prestiznu UNESCO-vu listu "Sjecanje svijeta”. Povelju je ravnateljici arhiva Nikolini Poznjak urucila ministrica kulture Nina Obuljen Korzinek. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković u intervjuu za novi broj Nacionala komentirao je predstojeće parlamentarne izbore, ambicije predsjednika Zorana Milanovića da kao premijerski kandidat sudjeluje na izborima bez davanja ostavke, ali i aferu Geodezija.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković mjesecima problematizira nadležnost EPPO-a u slučaju Geodetskog fakulteta. Riječ je o slučaju 3D snimanja nakon potresa, poslu koji je preplatila ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, a sada se sumnja da je novac pokraden. Slučaj vodi EPPO, baš kao i preostala tri kraka afere na Geodetskom fakultetu.

Uskok je objavio da je od EPPO-a zatražio pravomoćno rješenje o provođenju istrage, kao i dosadašnje odluke koje potvrđuju nadležnost te da ih se izvijesti što je predmet daljnje istrage. USKOK je te dokumente zatražio nakon što im je stigao dopis od predstojnika Ureda predsjednika Vlade, Zvonimira Frka Petešića.

Mato Franković za Nacional je rekao: “Kako god da se ta priča završila, tko god u njoj imao nadležnost, DORH ili Europski ured javnog tužitelja, stavio bih u vatru ruku, nogu i glavu da je Nina u svemu tome čista kao suza. S Ninom Obuljen Koržinek imam poseban ljudski i radni odnos. Njezin otac Nikola Obuljen bio je izuzetno uspješan gradonačelnik Dubrovnika u teškim vremenima. S Ninom sam osobno puno puta uspješno surađivao, posebno u povratku ljetnikovca Kaboka gradu Dubrovniku, obnovi Lazareta, na izradi novog Zakona o baštini i izradi konzervatorskih podloga Grada Dubrovnika i prvog plana upravljanja Starim gradom Dubrovnikom“, rekao je.

Gradonačelnik Dubrovnika dodao je da je “Nina jako puno napravila i doprinijela svojem Gradu i za nju svi imamo samo ogroman respekt.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.