TORUK Spektakl nastao prema filmskoj uspješnici ‘Avatar’

Cirque du Soleil

Ostalo je još malo do dolaska poznate svjetske izvođačke trupe u Zagreb, a domaća će publika imati priliku pogledati predstavu koja je visoko podigla ljestvicu kad je riječ o nastupima uživo te standarde koje će biti teško dostići.

Cirque du Soleil je višeosjetilnim spektaklom ‘TORUK – The First Flight’, nastao prema filmskoj uspješnici ‘Avatar’ Jamesa Camerona, nadmašio sve što je bilo ikada moguće zamisliti na pozornici, a nastupi u zagrebačkoj Areni od 7. do 9. prosinca dio su završne etape velike svjetske turneje koja je započela prije tri godine.

Prva je ovo produkcija Cirque du Soleila koja je nastala prema filmskom predlošku, priča slijedi trojicu ratnika u potrazi za spašavanjem Na’vija od izumiranja. Heroji traže pet predmeta iz pet različitih klanova koji se moraju kombinirati kako bi ujedinili svijet i spasili svemoguće Drvo Duša od svoje vatrene sudbine. Zbog svoje vrhunske tehnologije i inovativnog inženjeringa ova predstava budi sva osjetila. Naime, cijeli set je živ, kreće se, trese te je prisutna živahna energija koju publika itekako osjeća.

Čudesne izvedbe koje uključuju elemente plesa, gimnastike, borilačkih vještina, zračnih akrobacija i još puno toga, djelo su Cirque du Soleil izvođača koji dolaze sa svih strana svijeta. Koliko je nevjerojatna njihova spremnost i koliko su zahtjevne izvedbe ove kanadske trupe potvrdila je i naša istaknuta koreografkinja te plesačica Larisa Lipovac koju je oduševila vijest o njihovom dolasku u Zagreb.

“Cirque du Soleil je trupa koja ima jako veliku tradiciju i uglavnom rade velike spektakle koji su vrlo zahtjevni i traže iznimnu virtuoznost plesača. Putuju po cijelom svijetu što je intenzivno i dinamično tako da uglavnom biraju plesače koji su po nečemu posebni i koji imaju neku posebnu vještinu, breakdance, gimnastika, fleksibilnost, žongliranje, balansiranje, velika tehnička spremnost. Audicije održavaju po cijelom svijetu, ali vrlo je teško proći i to uspije samo najtalentiranijima nakon jako puno krugova koje provode“, rekla je Larisa Lipovac.

U nastojanju da doživljaj publike podignu na potpuno novu razinu i što više ju uključe u performans, lansirana je i mobilna aplikacija ‘TORUK – The First Flight’, prva takve vrste.  Aplikacija je napravljena u suradnji s dugogodišnjim tehnološkim partnerom SAP-om, a cjelokupno iskustvo podiže na novu razinu te omogućava publici da bude dijelom akcije prije, tijekom i nakon same predstave.

Aplikacija ‘TORUK – The First Flight’ može se preuzeti za iOS i Android pametne uređaje.

Komentiraj