CIRKUS NA MARKOVOM TRGU: Bandić oporbi poslao kamion Čistoće, trg prali šmrkovima

Današna sjednica Gradske skupštine bila je zaista neobična. Oporba je na virtualnu sjednicu došla na Markov trg, gdje su ponijeli stolice i laptope, dok su drugi zastupnici zbog koronavirusa glasali i raspravljali virtualno.

Zastupnica Anka Mrak Taritaš požalila se u ovoj virtualnoj sjednici Milanu Bandiću kako je grad nakon potresa prljav i kako ga treba očistiti i oprati. Za otprilike pola sata na Markov trg su stigla dva komunalna vozila. Stigli su radnici, izvadili šmrkove i počeli špricati, što je izazvalo pravu gungulu i revolt oporbenih zastupnika. Oni su svi okružili radnike, koji su im priznali kako nikad četvrtkom oko podneva ne peru Markov trg te da su taj nalog dobili prije otprilike pola sata.

Gradski zastupnici okupljeni na Markovom trgu shvatili su taj potez kao provokaciju gradonačelnika Milana Bandića te zloporabu gradskih službi u korist politike koja je na vlasti u Gradu Zagrebu. Ocijenili su to kao pokušaj fizičkog micanja oporbe, što su nazvali nedopustivim. Ustvrdili su i kako se trg Svetog Marka se inače nikada ne pere u ovo vrijeme.

Nakon pet minuta natezanja, jedan od radnika je sve sasjekao i rekao: “Neću prati Trg pa makar dobio otkaz”. I radnici su otišli, kako piše HRT.

Zastuonici su na društvenim mrežama objavili snimke i fotografije intervencije Čistoće na Markovom trgu.

BANDIĆ OPORBI: “Dezinficirat ćemo ulice kad završite s performansom”

 

Komentiraj