NEDOSTAJE MU SIR Cillian Murphy u potpunosti je prešao na veganstvo

Autor:

February 24, 2024, Los Angeles, Ca, USA: Cillian Murphy attends the 30th Annual Screen Actors Guild Awards at Shrine Auditorium and Expo Hall on February 24, 2024 in Los Angeles, California. Photo C Flanigan/imageSPACE,Image: 850676085, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: C Flanigan / Zuma Press / Profimedia

C Flanigan / Zuma Press / Profimedia

Cillian Murphy, ovogodišnji osvajač Oscara za najbolju mušku ulogu, onu u filmu „Oppenheimer“, gostovao je u podcastu WTF gdje je, tijekom razgovora s voditeljem Marcom Maronom, otkrio da je postao vegan.

To je do sada bio nepoznat podatak a Murphy ga je otkrio nakon što ga je Maron pitao što najčešće jede. Odgovorio je da se prebacio na vegansku hranu.

Govoreći o tranziciji koja znači da mu je zabranjeno jesti meso, mliječne prizvode, i jaja, Murphy je priznao „Nedostaje mi sir“. Što se tiče mesa kojeg se sada odrekao, Murphy je odgovorio „Meso mi ne nedostaje, nikako. Već duže vremena ne jedem meso“. Ipak, priznao je da se u jednom trenutku vratio mesu. „Imao sam neku vrstu recidiva i nisam se osjećao ništa bolje, pa sam se ponovno povukao”. Naime, u jednom trenutku je posegnuo za mesom divljači. „Bilo je jako lijepo ali više to ne jedem“.

Na pitanje je li se za vegansku prehranu odlučio zbog etičkih ili zdravstvenih razloga, zvijezda serije „Peaky Blinders“ odgovorio je da su oba razloga jednako utjecala na njegovu odluku. Ujedno je objasnio kako je došlo do tranzicije na veganstvo. „Sve je počelo s kravljim ludilom i svime što se oko toga događalo. Izgledalo je loše. I zato više ne jedem meso“.

Ovime je potvrdio ono što je rekao u intervjuu 2017. godine kada je iskazao zabrinutost zbog pojave kravljeg ludila. Tada je kazao da je bio vegetarijanac oko 15 godina. „To nije bila moralna odluka. Više od svega bio sam zabrinut da se ne razbolim zbog kravljeg ludila“. No, njegov trener preporučio mu je da se vrati mesu tijekom priprema za snimanje prve sezone serije „Peaky Blinders“ u kojoj nije smio izgledati kao nekakav žgoljavi Irac.

Sada je jasno da je Murphy u potpunosti prigrlio vegansku prehranu. „Mislim da je to bolje za planetu, zar ne?“ dodao je glumac.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.