Nema više dileme, osvajač Oscara vraća se ulozi koja ga je proslavila

Autor:

UK. Cillian Murphy in (C)Netflix/ BBC TV Series: Peaky Blinders - season 5 (2019). 
Ref: LMK106-J8021-040422
Supplied by LMKMEDIA. Editorial Only.
Landmark Media is not the copyright owner of these Film or TV stills but provides a service only for recognised Media outlets. pictures@lmkmedia.com,Image: 681149679, License: Rights-managed, Restrictions: Supplied by Landmark Media. Editorial Only. Landmark Media is not the copyright owner of these Film or TV stills but provides a service only for recognised Media outlets. Per la presente foto non è stata rilasciata liberatoria. Ai sensi di legge e come gi, Model Release: no, Credit line: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Cillian Murphy je nakon osvojenog Oscara za ulogu u filmu „Oppenheimer“ ponovo došao u središte medijske pažnje zbog pitanja hoće li se snimati film „Peaky Blinders“ temeljem istoimene serije. Naime, ta kriminalistička serija koja je proslavila Murphyja prikazivala se tijekom šest sezona, od 2013. do 2022. godine, da bi zatim bilo objavljeno kako će se, umjesto zaključne sedme sezone, snimati dugometražni film kojim će se zakljuučiti cijela priča. Steven Knight, autor serije „Peaky Blinders“, sada je otkrio da će se Murphy ponovo pojaviti u ulozi gangstera Tommyja Shelbyja jer će se film definitivno snimati.

Knight je to rekao prilikom promocije nove BBC-jeve drame „The Town“, čiji je on autor. „Murphy se definitivno vraća ulogom u filmu. Snimat ćemo ga u rujnu u Digbethu“, kazao je Knight. Digbeth je, inače, kvart u Birminghamu, gradu u kojem se odvija radnja serije „Peaky Blinders“.

Odluka Cilliana Murphyja da se vrati seriji odnosno filmu „Peaky Blinders“ nije iznenađujuća s obzirom da je on već govorio kako će nastaviti s ulogom Tommyja Shelbyja ako će mu biti ponuđen kvalitetan scenarij. „Ako postoji još neka priča, volio bih to snimiti“, izjavio je 47-godišnji glumac prošle godine za magazin Rolling Stone. „No, mora to biti prava stvar. Steven Knight napisao je 36 sati tv serije nakon čega smo ga napustili. Ponosan sam na posljednju sezonu. Zato je oporavdano da snimimo još“. Osim toga, za portal Radio Times Murphy je rekao „Televizijska priča je okončana. Ako ima još priča za ispričati, tu sam“, te je tada dodao da je pisanje scenarija za film blizu završetka.

Smještena nakon Prvog svjetskog rata, serija „Peaky Blinders“ prati jednu od najmoćnijih bandi u regiji koju predvodi ratni heroj Thomas Shelby (Murphy). Osim Murphyja, u seriji su glumili Tom Hardy, Paul Anderson i Helen McCrory.

Knight je uvijek bio jasan oko svojih namjera da priču finalizira u filmskom formatu. „Film, znam točno o čemu se radi. I znam koje će dvije priče ispričati”, rekao je u intervjuu za magazin Esquire 2022. “Što će se dogoditi nakon toga, želim da ovisi o filmu“. S obzirom da snimanje filma počinje u rujnu, Knight je sada nagovijestio da će stići u kina 2025. godine.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.