Jučerašnju odluku Središnjeg odbora HNS-a da ipak uđu u pregovore s HDZ-om komentirali su za eVaraždin istaknuti političari varaždinskog kraja.

“Bolje preljub s Plenkovićem, nego brak s Bernardićem”, rekao je novi gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.

“S obzirom da me pitate nešto vezano za trgovačku branšu – ja ne znam koje su cijene, marže i ostalo. A ako me pitate nešto više filozofski – ovo je gubitak svih vjerodostojnih parametara, ne čini nikakvo dobro politici kao časnoj djelatnosti”, rekao je gradonačelnik Ludbrega, Dubravko Bilić, koji je dodao kako ga je sada sram sšto je političar i da je priča da se ovim potezom spašava država samo paravan.

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić cijelu je situaciju komentirao vicom i Muji i sultanu: “Osudio sultan Muju na smrt, a Mujo obeća sultanu da može za godinu dana naučiti devu da govori. Sultan mu stoga dao još godinu dana da vidi hoće li Mujo uspjeti. Kad se vratio u ćeliju, kaže prijatelj Muji: “Pa, jesi li normalan, gdje ćeš naučiti devu da govori?” “Ma, pusti, za godinu dana crknut’ će ili deva ili sultan.” Sve ovo je normalno i očekivano – HNS je gotov, da su sada izbori imali bi 2-3 zastupnika, a glume neku stranku. Stoga moraju izbjeći nove izbore, kako se ne bi vidjelo da je car gol. Vlada će trajati barem godinu dana, HNS se nada da će do tada imati neko novo lice, narod umije zaboraviti, pa se možda uspiju izvući kao Mujo kod sultana”, rekao je Čačić.

Komentiraj