CAS odluku o Manchester Cityju donosi 13. srpnja

Sportski arbitražni sud u Lausanni (CAS) objavio je da će u ponedjeljak, 13. srpnja, donijeti odluku o žalbi koju je Manchester City podnio zbog odluke UEFA-e da ga se zbog kršenja financijskog fair playa izbaci iz europskih natjecanja na dvije sezone te dodatno novčano kazni s 30 milijuna eura.

CAS je prvotno namjeravao odluku objaviti 10. srpnja, ali na zahtjev UEFA-e vijeće kojim predsjeda Rui Botica Santos iz Portugala, a još ga čine Ulrich Haas iz Njemačke te Andrew McDougall iz Francuske je datum objave pomjerio za tri dana kasnije jer je na taj dan predviđen ždrijeb četvrtfinala, polufinala i finala Lige prvaka.

Istraga o kršenju financijskog fair playa od strane Man Cityja otvorena je u studenom 2018. godine nakon objave dokumenata od strane njemačkog magazina Der Spiegel. Prema njima klub je od 2012. do 2016. godine izigrao UEFA-ina pravila na način da je napuhavao iznose sponzorskih ugovora koji su bili povezani s državnim tvrtkama iz Abu Dhabija. Vlasnik kluba od 2008. godine je tamošnja kraljevska obitelj predvođena šeikom Mansourom.

Ukoliko žalba ne bude usvojena procjenjuje se da će ukupni gubici za klub biti oko 200 milijuna funti te bi u grupnu fazu Lige prvaka za sljedeću sezonu umjesto Man Cityja išla petoplasirana momčad ovosezonske Premier lige, a tu poziciju trenutno drži njihov gradski rival Manchester United.

Momčad Pepa Guardiole bez obzira na ishod žalbe nastavlja natjecanja u aktualnoj sezoni Lige prvaka te ju početkom kolovoza čeka uzvratna utakmica osmine finala u kojoj od Real Madrida brani prednost od 1:2 koju su ostvarili u prvom dvoboju odigranom na Santiago Bernabeu.

Komentiraj