ČAČIĆ O ŠTROMARU: “Sitni mali lažljivac”

 

Radimir Čačić u utorak je komentirao političku situaciju nakon parlamentarnim izborima. Reformisti su, podsjetimo, osvojili jedan mandat te već jučer objavili da će podržati Andrja Plenkovića. Čačić je još prije izbora najavio da će podržati pobjednika.

Na početku je komentirao Predraga Štromara, koji ga je prozvao jer je prvo podržavao Restart koaliciju pa sada HDZ, a isto je spočitavao njima. Čačić je rkao da je Štromar ‘sitni mali lažljivac’.

“Za razliku od činjenice da su se HNS-ovci srozali s devet na jednog, mi smo jednog samostalno imali, jednog imamo. Mi odlučujemo. Mi smo uvjete rekli. Kod Bernardića nemamo uvjete što se tiče ideologije, a kod Plenkovića imamo. Što se projekata tičemo, imamo i kod jednih i drugih”, rekao je Čačić za N1.

“Mi ne držimo ključe Banskih dvora, samo imamo odgovornost da se vlast formira brzo”, dodao je.

“Nemamo problem s HNS-om, ja sam im pisao ideologiju. To nema veze sa Štromarom. Mi podržavamo vladu desnog centra. Mi smo liberali. A to što su se neki ljudi politički i ljudski diskreditirali, to nema veze. Pa nismo mala djeca. Meni je neprihvatljivo da Štromar nešto traži. Ali ako Plenković na to pristane, onda ćemo i mi tražiti. To je elementarna politička i ljudska pristojnost”, rekao je Čačić.

“Kad sam ja odlazio iz stranke imali su 14 zastupnika, pa su pali na devet, sad imaju jednog”, rekao je Čačić.

Komentiraj