ČAČIĆ ‘Lex Agrokor ne štiti one koje treba, država je nesposobna’

Davor Puklavec/PIXSELL

Predsjednik Reformista Radimir Čačić danas je gostovao u emisji ‘Novi dan’ N1 televizije. Komentirao je razvoj situacije u Agrokoru.

“Zakon ima 39 stranica. Zakon je sasvim sigurno je jedna forma kojom država u ovakvoj situaciji pokušava prevenirati mogući krah jedne kompanije koja bitno utječe na gospodarsko stanje u zemlji. Mi tu tematiku reguliramo Stečajnim zakonom i po njemu smo imali Pevec koji je ušao u stečaj, izašao i kvalitetniji je nego ranije. I Stečajni zakon daje mogućnost da se stvari razriješe”, rekao je Čačić.

Komentirao je i da je dobro da se Vlada uključila i brzo reagirala, ali da nije dobro da se ovakav zakon prihvati. “Zakon treba mjenjati i mora štiti primarnu potrebitu grupaciju”, izjavio je predsjednik Reformista.

Dodao je i da modeli nisu dobri te da se to tako ne radi. “Vlada se stavlja u opasnu poziciju tužbi”, rekao je Čačić.

Na pitanje je li izdavanje mjenica bez pokrića u opasnost doveden bankarski sustav odgovorio je: “HNB sad na to javno upozorava i istovremeno poručuje da je šteta da je to samo prekršajno. Nekad su mjenice bez pokrića bile kazneno djelo. Jesu li sad, ne znam”.

Komentiraj