BUTKOVIĆEV BRAT TAKOĐER Božidar Ilovača: ‘Ministar pokriva kriminal u kamenolomu kod Crikvenice’

Autor:

Screenshot/Katastar, Sasa Miljevic / PIXSELL

IZIRITIRALA GA ‘KRAVICA’: Vlasnik zagrebačke građevinske tvrtke Termoplast Božidar Ilovača optužuje ministra Olega Butkovića i njegova brata Benjamina da sudjeluju u organiziranom i nelegalnom korištenju kamenoloma Podbadanj kod Crikvenice

Nacionalu se proteklog tjedna javio Božidar Ilovača, vlasnik građevinske tvrtke Termoplast iz Zagreba, koji tvrdi da Projekt Povile, tvrtka Benjamina Butkovića, brata ministra Olega Butkovića, s više tvrtki, a bez adekvatne reakcije nadležnih pravosudnih tijela, sudjeluje u višegodišnjem organiziranom i nezakonitom korištenju kamenoloma Podbadanj kod Crikvenice. Taj kamenolom, tvrdi Ilovača, trebao je još davno pripasti njegovoj tvrtki Termoplast koja ga potražuje na ime sudski priznatog duga koji je Termoplastu ostala dužna tvrtka Građevinsko društveno poduzeće (GDP) Primorje, osnivač i vlasnik kamenoloma koja je još 1995. otišla u stečaj. To se, međutim, nije dogodilo jer, po Ilovačinim tvrdnjama, Trgovački sud u Rijeci i ostala nadležna tijela ni do danas, iz razloga koji pobuđuju sumnju u korupciju, nisu okončala sudske postupke kojima Termoplast pokušava utjerati dug preuzimanjem kamenoloma Podbadanj.

“Kad sam čuo ministra Butkovića da spominje ‘kravicu’, to me iziritiralo. Pa to traje već trideset godina. Oni čekaju da ja umrem, pa da sve to padne u zaborav, E neće!”, ljutito je Nacionalovu novinaru proteklog tjedna objašnjavao Ilovača dok smo razgovarali u jednoj od kuća koju je pored Zagreba sagradila njegova tvrtka….

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Condor Ito

prije 4 tjedna

Ljudi moji pa to je Netema. Pogledajte malo bolje u zemljišne knjige. To nije kamenolom, to je pašnjak. Zar ne vidite da je posrijedi Krava, pardon, Bik ili još vjerojatnije Vol. Priča se da je netko naručio mega natpisnu ploču sa natpisom ŠTALA. Namjerava je uz direktan TV prijenos postaviti na zgradu vlade rh. Vrpcu zajednički režu AP i MP. P.S.: Nisam siguran što znači kratica ŠTALA.

Avatar photo
Marijan

prije 4 tjedna

Da pročitao sam tekst, izvrstan je. Po šefu Plenkoviću to je NETEMA.