Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković gostovao je u srijedu u Dnevniku Nove Tv, gdje je, između ostalog, komentirao aktualnu političku situaciju, Agrokor i ostavku Ante Ramljaka.

Upitan je li, obzirom na sve što se proteklih dana događalo s Agrokorom, ugrožena stabilnost Vlade, ministar odgovara: “Nije. Stabilnost Vlade nije ugrožena. Ministri nastavljaju svoj posao. Imali smo čitav niz sastanaka oko rješavanja i drugih problema koji su na dnevnom redu”, rekao je.

Nacional je u novom broju objavio o potencijalnom odlasku ministrice gospodarstva Martine Dalić iz Vlade, a Butković je rekao što misli o njenom radu: “Dok god je proces rješavanja situacije Agrokora pozitivan, a ja mislim da je u ovom trenutku, mislim da potpredsjednica Vlade može nastaviti raditi svoj posao”, kazao je.

Komentirao je i Pelješki most, kazavši kako je donesena odluka o odabiru izvođača, a dva su izvođača koja nisu odabrana izrazila žalbu. Naglasio je da to rješava državna komisija.

Najavio je i kako nas čeka investicijski boom u željeznice. “Prije godinu dana smo pokrenuli dokument nacionalni program rješavanja svih željezničko cestovnih prijelaza u Hrvatskoj, kojih je 1513. Osigurali smo sredstva u suradnji sa Svjetskom bankom i europska sredstva, nešto idemo i s kreditnim sredstvima. Ove godine idemo u projekt 50 željezničko-cestovnih prijelaza u rekonstrukciju i obnovu. Osigurali smo milijardu kuna ulaganja u željeznički sustav, u infrastrukturu”, kazao je Butković.

Komentiraj