BURA 216 km/h: Prevrnuti šleperi i kombi

Bura je prevrnula 2 šlepera i kombi na cesti od Posedarja do Masleničkog mosta, potvrdili su iz Javne vatrogasne postrojbe Zadar.

“Do nesreće je došlo oko 18:30 između Posedarja i Skretanja za Vinjerac, pred Masleničkim mostom. Dva kamiona su prevrnuta i promet bio obustavljen u oba smjera, a sad je zatvoren zbog bure. Nedaleko mjesta nesreće prevrnuo se i kombi. Naši kolege su natrenu, utvrđivanje okolnosti nesreće će se odužiti zbog vremenskih uvjeta”, rekla je za Index glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin.

Zbog jake bure zatvorena su oba Maslenička mosta. DHMZ-ovi podaci navode da su na starom Masleničkom mostu zabilježeni udari vjetra od gotovo 195 km/h, a na Paškom mostu zabilježeni su udari od 216 km/h

Zbog olujnog vjetra trenutno nema otvorene ceste za teretna vozila iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obratno, a u prekidu su i neke trajektne i brodske linije, izvijestio je u srijedu navečer Hrvatski autoklub (HAK).

Za sav promet zatvoreni su dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene te Posedarja i starog Masleničkog mosta, državna cesta Gračac-Knin, Maslenica-Zaton Obrovački, Dobroselo-Mazin-Bruvno i Paški most.

Samo za osobna vozila otvorena je autocesta Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, riječka obilaznica između čvorova Orehovica i Škurinje (most Rječina), državna cesta Gračac-Obrovac i Gospić-Karlobag.

Zabrana za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle je na državnoj cesti između graničnog prijelaza i mjesta Ličko Petrovo Selo DC217, na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga, na državnoj cesti DC1 brza cesta Solin-Klis te na cesti Križišće-Kraljevica.

Zabrana je za I i II. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom na dionici državne ceste Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac, autocesta između čvorova Orehovica i Šmrika te na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja.

Komentiraj