HINA / Denis CERIĆ

BUNJAC “Ako treba, ja ću pomiriti Grmoju i Zekanovića”

Saborski zastupnik Živog zoda Branimir Bunjac u četvrtak je poručio kako su i Hrvoje Zekanović i Nikola Grmoja sinoć u Saboru zaslužili opomene i isključenje sa sjednice. Bunjac, koji je svjedočio incidentu između dva zastupnika, kaže kako su obojica jednako kriva.

“Osuđujem bilo kakvo nasilje i vulgarnosti. Jučer su u Saboru pale neke neprimjerene riječi, a neke su ušle i u zapisnik”, rekao je Bunjac te dodao kako nema razloga da neki zastupnici demonstrativno ustaju sa stolica i odlaze unositi se u lice nekim drugim zastupnicima. “Scene koje smo jučer vidjeli u Saboru nisu dobre za čuvanje digniteta Sabora i šalju poruku da pojedini zastupnici ne mogu sami sebe kontrolirati”, istaknuo je Bunjac.

Na pitanje je li Grmoja prijetio Zekanoviću fizičkim obračunom Bunjac je odgovorio – ako je suditi po njegovoj kretnji i tonu kojim se obratio Zekanoviću, bio je ljut, savladao ga je bijes. Kaže kako su kretnje tijela Grmoje odražavale stanovitu agresivnost, ali nije čuo nikakve fizičke prijetnje.

“Obojicu zastupnika pozivam da ne gube živce, pogotovo pred javnošću jer se tako šalje loša slika o njihovu radu i Saboru. Bilo bi dobro da se jedan drugome ispričaju i odu zajedno na pivo. Ako treba, ja ću ih pomiriti”, zaključio je.

Komentiraj