BULJ “Ovo je namjerna opstrukcija istrage Agrokora”

Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj u četvrtak je u emisiji ‘Pressing’ N1 televizije izjavio kako više nema povjerenja u premijera Andreja Plenkovića, ako on kaže da više nema povjerenje u Most.

“Most se poveo ovdje pricnipijelnom politikom i ono o čemu sam ja govorio 20 dana, o odgovornosti. Dogodio se kriminal u Agrokoru i netko mora odgovarati. Podignute su prijave, policija i ostale institucije su počele raditi. Sve ministre, Marića i prijašnje, treba pitati je li itko išao u poreznu inspekciju Agrokora. Ja znam da nije nitko jer vidim da se događao ogroman kriminal na štetu građana. Most bi htio da se raščisti situacija i da odgovaraju oni koji su počinili ta zlodjela. Nije mi problem biti oporba, ja sam oporba”, izjavio je Bulj.

Naglasio je kako sumnja da se opstruira istraga u slučaju Agrokor. “Stav Mosta premijer je upoznao prije osam dana. On je mogao odreagirati na sasvim drugi način, no očito što se Most borio da se razračuna s kriminalom”, rekao je Bulj dodajući da postoji ’tisuću upitnika’. “Činjenica da su ministarstva krenula u ono što je trebalo. Meni se postavlja da je ovo namjerna opstrukcija kad su institucije krenule u ono što je trebalo, meni se postavlja da je namjerna opstrukcija”, kazao je.

“Očekujem od DORH-a da treba reagirati, ali u Hrvatskoj Agrokor sve kontrolira, bivši ministri tamo rade, bivše supruge bivših ministara, Todorić je dobro to pokrio”, poručuje. Bulj dodaje kako jednom čovjeku ne može u ruke doći svo gospodrstvo i cijela država.

Dodaje kako se želi prikazati da Most želi nestabilnu Vladu. “Sjećam se Plenkovića kada je o Karamarku govorio. Premijer je pravovremeno bio infromiran. Mogao je donijeti drugačije odluke”, ističe.

Komentiraj