Brzi vlak naletio na kamion kod Vrbovca

Ivica Galovic/PIXSELL

Brzi vlak naletio je na kamion kod Gradeca u utorak oko 14 sati. Zagrebačka policija potvrdila je kako je na pružnom prijelazu vlak naletio na kamion, a informacije o ozlijeđenima još nemaju, iako je Hitna pomoć odmah stigla na mjesto nesreće.

Riječ je o vlaku koji prometuje na relaciji Zagreb-Osijek. Zasad nema službenih informacija o ozlijeđenima, no 24sata javljaju kako je u naletu navodno ozlijeđen strojovođa.

“U 13.44 sati između kolodvora Vrbovec i Križevci, na željezničko-cestovnom prijelazu naziva „Potočec“ u Gradecu, obilježenom svjetlosno-zvučnom signalizacijom, cestovno vozilo kamion se nije zaustavilo na uključenu signalizaciju ispred prijelaza te je podletjelo pod putnički vlak broj 973. Željezničko-cestovni prijelaz je bio ispravan i u funkciji. Prema prvim informacijama u nesreći su lakše ozlijeđene dvije osobe. Policijski očevid je u tijeku te je pruga zatvorena za promet. U tijeku je organizacija prijevoza putnika”, poručuju iz HŽ-a.

Na istoj pruzi, samo 15-ak kilometara dalje, u nedjelju je iz tračnica iskočio brzi vlak koji je pritom značajno oštećen. U trenutku iskakanja, oko 7:30, u vlaku je bilo 68 putnika, od kojih nitko nije ozlijeđen. Očevidom je utvrđeno da je uzrok nesreće bila tračnica ostavljena na pruzi, piše Dnevnik.hr..

 

Komentiraj