Hrvoje Jelavic/PIXSELL

BRUTALNI NAPAD PRED MOČVAROM Mladića pretukli zbog grafita

Pred klubom Močvara prošle subote oko 2:15 ujutro dogodio se brutalni napad na 19-godišnjaka M.I. kojeg je napala grupa divljaka na Trnjanskom nasipu. Jedan od njih, 18-godišnjak, prišao je mladiću i automatski ga udario šakom u glavu, nakon čega je napadnuti uspio pobjeći sve do Mosta slobode.

Međutim, ubrzo su ga sustigli nasilnici, srušili ga na tlo i nastavili udarati rukama i nogama po cijelom tijelu. Jaknu na leđima rasjekli su mu nožem.

Napadač koji je 18-godišnjaku zadao prvi udarac zatim je na ruku stavio bokser i još nekoliko puta šakom u glavu udario mladića. Nanio mu je teške ozljede, kako se kasnije ispostavilo, time mu uzrokovao krvarenje u mozgu.

Razlog zbog kojega su napali M. I. također je prilično bizaran. Navodno je jednom njihovu poznaniku u Velikoj Gorici nešto ranije netko na kuću napisao vrlo uvredljiv grafit, a vlasnik kuće, 28-godišnjak, za to je osumnjičio M. I., štoviše, zbog toga ga je bio i prijavio policiji, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, mladić je nakon pregleda u bolnici odlučio napustiti bolnicu, no nakon što je policija razgovarala s liječnicima, pronašla ga je na njegovoj adresi i ponovno ga dovela u bolnicu. Da se nije vratio, s takvim je krvarenjem mogao završiti kao i tragično preminuli Luka Ritz, simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Protiv napadača Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu pokrenulo je postupak,a sucu istrage predložilo određivanje istražnog zatvora, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Međutim, nasilnik nije odveden u Remetinec, već mu je određena mjera opreza – zabrana približavanja mladiću na udaljenost manju od 50 metara, kao i obveza javljanja nadležnoj policijskoj postaji svakog prvog ponedjeljka u mjesecu.

Komentiraj