Brojni glazbenici i glumci potpisali peticiju podrške Rogeru Watersu

Brojne osobe iz javnog života potpisale su peticiju kojem se traži ukidanje zabrane nastupa Rogera Watersa u Frankfurtu uz obrazloženje da se ne smije podleći pritisku pojedinaca i grupa koje bi radije zabranili glazbu koju stvara Roger Waters nego se bavili problemima o kojima kroz svoju glazbu progovara.

Bivši član Pink Floyda Roger Waters trebao je nastupiti u Frankfurtu 28. svibnja u sklopu svoje turneje ‘This Is Not A Drill’, no nastup su zabranili dužnosnici Gradskog vijeća Frankfurta nakon optužbi za antisemitizam.

Peticiju u kojoj se traži da se ukine zabrana njegovog nastupa u Frankfurtu, koju je do sada potpisao već više od 10.000 ljudi priključili su se i osobe iz javnog života kao što su Eric Clapton, Tom Morello, Peter Gabriel, Susan Sarandon, Ken Loach, Nick Mason, Brian Eno, Robert Wyatt, Julie Christie i drugi.

U obrazloženju peticiju između ostalog piše: “Watersova kritika izraelskog postupanja prema Palestincima dio je njegovog dugoročnog zagovaranja ljudskih prava diljem svijeta. Dužnosnici koji ocrnjuju Watersa sudjeluju u opasnoj kampanji koja namjerno spaja kritiku izraelske nezakonite i nepravedne politike s antisemitizmom. Dužnosnici u Njemačkoj, organizatori koncerata i glazbene platforme, ne smiju podleći pritisku onih pojedinaca i grupa koji bi radije vidjeli da se Watersova glazba zabrani nego se bavili problemima o kojima kroz svoju glazbu progovara.“

 

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner