Unsplash/Tamara Menzi

Britanski muzej otvorio svoja vrata za posjetitelje

 

Britanski muzej, najstariji javni muzej na svijetu, posvećen povijesti čovječanstva i kulture, otvorio je svoja vrata za određeni broj posjetitelja u danu.

Odluke o skraćenom radnom vremenu i broju posjetitelja, koji je ograničen na dvije tisuće ljudi, imaju cilj smanjenja rizika od zaraze koronavirusom. Redovita dezinfekcija i održavanje razmaka u prostorima muzeja su nužnost.

Poznati muzej će raditi samo nekoliko sati do kraja mjeseca i praznika Summer bank holiday. Očekuje kako bi se u rujnu polako krenulo s ukidanjem ograničenja.

Sve više britanskih muzeja i galerija otvara svoje prostore. Odluka britanske vlade je pozitivan primjer, jer potiče društvo, edukaciju i kulturu kod građana u doba pandemije.

Dodajmo, u muzeju je uklonjena bista jednog od osnivača, Sir Hansa Sloanea, koji je bio član moćne robovlasničke obitelji u 18. stoljeću.

Čuvar Neal Spencer je istaknuo kako je takva bila odluka vodstva muzeja u Londonu i ovo je prvi korak, kojim se želi naglasiti negativnost robovlasništva u modernom dobu.

Komentiraj