Britanac koji je preživio teroristički napad u areni u Manchesteru, Chris Pawley, našao se u Barceloni na mjestu novog napada te opisao što je tamo doživio.

Pawley je za Manchester Evening News izjavio da se nalazio samo nekoliko metara od ulice La Rambla za vrijeme krvavog napada u kojem je ubijeno najmanje 13, a ozlijeđeno oko 80 osoba. Svjedoci neprestano na internetu objavljuju uznemirujuće snimke koje prikazuju žrtve kako leže na ulici prekrivene krvlju.

Pawley je bio na odmoru s Coreyjem Lordeom.

“Bili smo u području incidenta. Nedugo nakon napada vratili smo se u hotel, bilo je baš kao za vrijeme napada u Manchesteru, ne mogu vjerovati”, izjavio je.

“Policija i hitna pomoć su bili posvuda, prozori trgovina su se brzo zatvarali. Zatim smo ugledali gomilu novinara i dugi red vozila hitne pomoći”, dodao je Pawley.

Odmah su napustili područje. Policija je turistima savjetovala da ostanu u svojim hotelskim sobama. Pawley je također bio u publici na koncertu Ariane Grande u Manchesteru, ali je na sreću napustio arenu nekoliko trenutaka prije eksplozije.

Komentiraj