BRIT Awards pokreće javno glasanje za četiri nove žanrovske kategorije

U četvrtak 22. siječnja počinje glasanje za čak četiri nove kategorije za ovogodišnji BRIT Awards.

Čelni ljudi prestižne nagrade BRIT Awards udružili su se s platformom TikTok kako bi uveli nove kategorije za nagrade BRIT Awards i to u kategorijama: Alternative/Rock Act, Dance Act, Hip Hop/Grime/Rap Act i Pop/R&B Act.

Među potencijalnim pobjednicima za četiri nove nagrade nalazi se 20 nominiranih, uključujući Adele, Becky Hill, Central Cee, Ed Sheeran, Glass Animals, Joel Corry, Little Simz, Sam Fender, Tom Grenn i Wolf Alice. Publika je pozvana da glasa za svoje omiljene pjesme putem aplikacije TikTok sve do 3. veljače. Na službenom TikTok računu BRIT Awards biti će i ekskluzivni sadržaj glazbenika za koje se glasa, a ljubitelji glazbe pozvani su da se uključe koristeći hashtag #BRITsTok.

Sa najviše nominacija za ovogodišnji BRIT Awards očekivano vodi Adele. Ona je nominirana za Album godine, Izvođačicu godine, Pjesmu godine i Najbolji pop/R&B nakon što je u studenom objavila svoj novi album ’30’. Njoj su se s četiri nominacije prodružili i Dave, Ed Sheeran i Little Simz. Dave je u konkurenciji za najbolji hip-hop/grime/rap, pjesmu godine, izvođača godine i album godine. Ed Sheeran koji je svoj novi album objavio u listopadu također je nominiran za album godine, izvođača godine i pjesmu godine, kao i za najbolji pop/R&B song. Little Simz je nominirana za najbolji hip-hop/grime/rap, album godine, izvođačicu godine i najboljeg novog izvođača.

U nominacijama za najboljeg međunarodnog glazbenika našli su se Billie Eilish, Doja Cat, Lil Nas X, Olivia Rodrigo i Taylor Swift.

Na ovogodišnjoj dodjeli BRIT Awards bit će predstavljen novi izbor rodno neutralnih kategorija, nakon što su organizatori odlučili ukinuti najbolje muške i ženske kategorije i stvoriti širu skupinu nominiranih. Dodjela ovogodišnjih BRIT Awards 2022 održava se u utorak, 8. veljače u The O2 areni.

 

 

Komentiraj