Branko Kolarić o popuštanju mjera za dio korisnika domova za starije: “Drago mi je što će se oni moći vratiti normalnijem životu”

Epidemiolog i član Znanstvenog savjeta Vlade Branko Kolarić u četvrtak je potvrdio da je na sastanku povjerenstva predloženo da se osobama u domovima za starije koje su procijepljene ili su preboljel virusi dopuste posjeti.

“Tu skupinu ljudi smo uspjeli procijepiti u visokom postotku i drago mi je što će se oni moći vratiti normalnijem životu”, rekao je Kolarić, gostujući u ‘Novom danu’ N1 televizije. Dodao je da će posjete biti dozvoljene svima, osim onima koji su akutni bolesnici, ili u stacionaru.

“Unatoč nedostatku cjepiva, korisnici domova za starije bili su nam prioritetna skupina”, rekao je i dodao: “Da smo imali redovnu isporuku kako je bilo dogovoreno. Vjerujem da bi sljedeći tjedan počeli cijepiti starije osobe koje nisu u institucijama. Zasad to odgađamo dok ne dobijemo nove doze cjepiva”.

Kolarić kaže da su jako zadovoljni epidemiološkom situacijom. No, ističe da je nroj novooboljelih od 700,800 i dalje puno. “Novi sojevi koji se šire među djecom se šire brže, što nas zabrinjava”, rekao je Kolarić.

 

Komentiraj