Branko Bačić nakon sastanka parlamentarne većine: “Beroš je siguran”

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u srijedu je, nakon sastanka parlamentarne većine, poručio da je vladajuća većina stabilna i sigurna, a da je sastanak pokazao da premijer i ministri imaju punu potporu koalicijskih partnera.

“Eventualna rekonstrukcija Vlade, zamjena ministara, isključivo je u nadležnosti predsjednika Vlade. Ja sam u prijateljskim odnosima s gospodinom Čačićem, često razgovaramo. On nikad na tim našim sastancima, ili razgovorima u četiri oka ili šire, nije bilo riječi da bi bilo potrebno ući u rekonstrukciju ili da je propitkivao rad ministara”, rekao je Bačić i dodao da Čačić nije došao na današnji sastanak.

Dodao je da vjeruje da su i Čačić i svi koalicijski partneri jako zadovoljni načinom kako Vlada upravlja Hrvatskom. “Ovo su izazovna vremena. Iza nas je nezabilježena epidemija covida-19, koja za sobom vuče brojne probleme u gospodarstvu”, rekao je Bačić i dodao da je Vlada puno napravila.

Poručio je da reformu zdravstva treba napraviti, ali i odbio tezu da se ona odgađa zbog lokalnih izbora. “Kvalitetna reforma ne može biti uteg nikakvoj izbornoj kampanji. Ja mislim da kvalitetni zakoni mogu biti svojevrsni poguranac onome koji ih donosi i u kampanjama. Apsolutno sam protiv i ne slažem se, pred nama su kvalitetni zakoni, da bi oni nama bili ikakav otežavajući faktor u ovoj kampanji”, rekao je Bačić za N1.

Na pitanje o eventualnom opozivu ministra zdravstva Vilija Beroša, Bašić je rekao da se to – neće dogoditi jer je Beroš ‘siguran’.

Komentirao je i tri kolone na komemoraciji u Jasenovcu. “Ne treba bježati od činjenice da nema potrebe u ovom trenutku inzistirati na zajedništvu predsjednika Vlade i predsjednika Republike, kad to zajedništvo u određenom obliku niti ne postoji. To što nećemo zajedno ili neće predsjednik države, Vlade i Sabora predati vijenac, ne govori ništa o našem odnosu prema Jasneovcu”, rekao je Bačić.

Poručio je da nema potrebe ‘glumatati zajedništvo’ ako ga nema. “Predsjednik Republike Hrvatske nije bio niti u Vukovaru prošle godine. Meni je važno da moj predsjednik Vlade i Sabora sutra tamo položi vijenac. To mi je važno, a to što nije zajedničko polaganje vijenca nije sigurno na nama”, zaključio je Bačić.

Komentiraj