Brad Pitt pisao je svoje otkvačene govore, uz malu pomoć prijatelja

Na ovogodišnjim dodjelama filmskih nagrada jedan od vrhunaca bili su govori koje je držao Brad Pitt u trenucima kada je preuzimao nagradu za najboljeg sporednog glumca za ulogu u filmu Quentina Tarantina „Bilo jednom… u Hollywoodu“.  Tako je prilikom dobivanja Zlatnog globusa poručio Leonardu DiCapriu, kolegi iz filma „Bilo jednom… u Hollywoodu“ i zvijezdi filma „Titanik“, kako bi s njim dijelio splav. Prilikom dodjele nagrada BAFTA u Londonu, kojoj nije mogao prisustvovati, Pitt je poslao govor Margot Robbie koja je umjesto njega preuzela nagradu. Šaleći se na račun Brexita, poručio je „He, Britanijo, čujem da si upravo postala samac – dobrodošla u klub“.

Novinar Varietyja stoga ga je zaustavio na crvenom tepihu prilikom dolaska na dodjelu Oscara i upitao ga tko mu piše sve te duhovite govore. Pitt mu je odgovorio kako je u većini slučllajeva on autor tih govora, s time da ima neke jako duhovite prijatelje koji su mu pomogli s nekim štosevima. Ti „duhoviti prijatelji“ su komičari Jim Jefferies i Bob Oschack, ali i, pomalo iznenađujuće, David Fincher, redatelj filma „Klub boraca“ u kojem je Brad Pitt glumio.  „Moj čovjek Fincher, razmjenjujemo vulgarne štoseve svaki tjedan“, dodao je Pitt.

Nakon osvajanja Oscara izjavio je kako je bio nesiguran oko svojih javnih nastupa. „Znam da to zvuči čudno s obzirom na profesiju kojom se bavim, ali javni govori nisu moja stvar“, objasnio je Pitt dodajući da je  odlučio, ako će već javno govoriti, da se potrudi oko pisanja tih govora „a ovo je rezultat toga“.

Komentiraj