Braća Sinković u finalu SP-a s osiguranim Olimpijskim igrama

Braća Martin i Valent Sinković plasirali su se u finale Svjetskog veslačkog prvenstva u Linz-Ottensheimu u konkurenciji dvojaca. Također, ovim plasmanom osigurali su i olimpijsku vizu za Tokio, javlja HRT.

Sinkovići su dominirali cijelom utrkom i u cilj ušli s vremenom 06:27.080. Drugi su Talijani Matteo Lodo i Giuseppe Vicino (06:28.960), a treći Španjolci Jaime Canalejo Pazos i Javier Garcia Ordonez (06:29.320).

– Jako smo zadovoljni sa polufinalnom utrkom, odveslali smo čak i bolje od očekivanja. Vježbali smo malo start, nije nam to bilo dobro zadnjih par dana i stvarno smo izašli kako treba. Osjećaj je bio dobar i vidjeli smo nakon prvih 500 da imamo veliku šansu pobijedit. Nije bilo lagano. Presretni smo, izborili smo Olimpijske igre i službeno i idemo sutra bez opterećenja dati sve od sebe, rekao je Valent Sinković.

– Taj prvi cilj je ispunjen, osiguravanje norme za Olimpijske igre, to smo i rekli da bi trebalo biti više sekundarni cilj. Prvi cilj je obrana zlata i za sada dobro ide. Ova utrka bila je odlična i idemo sutra odveslati ovako ili još bolje, rekao je Martin Sinković.

Finale je na rasporedu sutra u 13.37.

Komentiraj