BOŽINOVIĆ “Ne znam zašto dovodite u vezu ostavku Galića s Brkićem”

Davor Javorovic/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je bio an svečanosti obnove sladišnog kompleksa MUP-a “Gaj”, za što je sredstva u iznosu od milijun dolara donirala američka vlada. Nakon svečanosti javnosti su se obratili Božinović i američki veleposlanik William R. Kohorst.

Kohorst je na početku komentirao nabavu borbenih zrakoplova. Potvrdio je kako je Kongresu poslan dopis te kako se sada treba čekati oko 15 dana. “Objašnjavali smo proces u protekle dvije godine. Treba strpljenja, bolje je da se posao obavi kako treba, nego da se obavi brzo”, rekao je američki veleposlanik.

Ministra Božinovića novinari su upitali o ostavci predsjedničina savjetnika Vlade Galića, a on je rekao da na to nema što reći, prenosi N1. Novinari su ministra pitali i treba li potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić podnijeti ostavku, a Božinović je odgovorio kako ne zna zašto se ostavka Galića dovodi u vezu s Brkićem.

“Ako aludirate na kriminalističko istraživanje vezano za SMS aferu, ono se provodi u skladu sa zakonima Republike Hrvatske, provodi ga USKOK i kad se bude skupila dovoljna količina nekakvih dokaza, onda se može ići dalje. Ja te stvari ne bih dovodio u svezu. Ono što ja mogu reći, jer nisam dio tog istraživanja niti mogu biti, niti smijem biti, glavni ravnatelj policije me uvjerava, a ja nemam nikakav razlog u to sumnjati, da sve što se radi u tom i drugim kriminalističkim istraživanjima, radi se u skladu sa zakonom i najboljom praksom”, poručio je Božinović.

Ponovio je stav predsjednika Vlade Andreja Plenkovića kako je Vladi u interesu da se sve iz afere SMS do kraja raščisti.

Komentiraj