BOŽINOVIĆ ‘I danas su se širile panične poruke putem društvenih medija, s takvima ćemo se obračunati’

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na subotnjoj je poslijepodnevnoj koferenciji za medije Stožera za nacionalnu sigurnost poručio kako će se država obračunati sa širiteljima lažnih vijesti.

“S obzirom na činjenicu da postaje jasno da broj zaraženih raste, naše odluke koje smo donijeli za zabranu međugradskog prometa se već primjenjuju. Što se tiče gradskog prijevoza u Zagrebu, autobusi će se dezinficirati i u njih će moći ući samo oni koji su nužni da život funkcionira. Podijelit ćemo im iskaznice civilne zaštite”, kazao je ministar.

“Dobio sam danas informaciju da je u Zagrebu zatvoreno osam kafića. Zamislite, nakon svega što govorimo još ima kafića da rade. To je nečuveno! Policija naredbe i upozorenja da se ljudi raziđu s javnih površina daju usmeno preko megafona. Ukoliko ih se ne sluša, policija će početi kažnjavati. Kazne su između pet i deset tisuća kuna”, nastavio je Božinović, otkrivši kako je na jednom otoku građanin napao policajca nakon upozorenja.

“E pa to nećemo dopustiti! Svi moraju shvatiti da ovo nisu redovne okolnosti, te da ovo nije redovni način života”, naglasio je ministar, kazavši da će, s obzirom da stiže zahlađenje i padaline, građani dobiti i upute za ponašanje u zatvorenim prostorima.

“Koliko se god to činilo razumljivo, ja vas molim da te upute pročitate”, apelirao je ministar.

“Koristit ćemo i usluge teleoperatera kako bi svima dolazile poruke kako se ponašati u raznim situacijama. I danas je bilo neodgovornih koji su širili panične poruke putem društvenih mreža. S takvima ćemo se obračunati, uhvatit ćemo ih”, poručio je Božinović s konferencije za novinare Stožera.

Komentiraj