Borić i Tomašević odbijaju se baviti Milanovićevim osobnim napadima

Odbijamo se baviti osobnim napadima predsjednika Republike, poručili su večeras saborski zastupnici Zeleno – lijevog bloka Rada Borić i Tomislav Tomašević, koje je Zoran Milanović danas izvrijeđao u opširnome Facebook statusu.

Milanović izvrijeđao zastupnike ljevice

“Sve što sam mislila da je važno sam rekla, ovo dalje izmješta fokus sa stvari koje su bitne za Hrvatsku, a to je korupcija, osobni napad ću preživjeti”, kazala je Rada Borić za Jutarnji list, u kojemu je dala intervju koji je bio povodom Milanovićevog napada.

Tomislav Tomašević javio se na Facebooku: “Sve što sam imao reći o predsjednikovim neprimjerenim izjavama o saborskim zastupnicama sam na pitanje novinara rekao još u četvrtak i ne mislim ulaziti u daljnju javnu polemiku. Tad sam i odlučio da mu neću odgovoriti ukoliko me osobno napadne jer odbijam biti dio medijske trakavice koja odvlači pozornost javnosti od najbitnijih problema u Hrvatskoj i Zagrebu. Nakon današnjih predsjednikovih komentara ostajem pri svojoj ranijoj odluci”, napisao je.

Sve što sam imao reći o predsjednikovim neprimjerenim izjavama o saborskim zastupnicama sam na pitanje novinara rekao…

Posted by Tomislav Tomašević on Sunday, October 4, 2020

Tomašević je u četvrtak izjavio kako je Zeleno-lijeva koalicija Milanovićeve izjave o zastupnicama Daliji Orešković i Marijani Puljak ocijenila “potpuno neprimjerenima, prvenstveno zbog rodnog ključa u kojem su neke stvari rečene”. “Bez obzira na to što netko mislio o performansu zastupnica i je li promašio metu, predsjednikov govor je bio potpuno neprimjeren i prešao je granicu političke komunikacije i rasprave koja je nekada žešća, ali ovime je definitivno prešao granicu”, rekao je Tomašević.

Komentiraj