EPA/ANDY RAIN

BOLT O SUSPENZIJI RUSA “Tužno je to, ali pravila su pravila”

Olimpijski pobjednik na 100 i 200 metara, Jamajčanin Usain Bolt u četvrtak je komentirao suspenziju ruskih atletičara sa Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

“Tužno je to, ali pravila su pravila”, rekao je Bolt dodajući da je važno poslati snažnu poruku onima koji uzimaju doping.

“Doping u atletici postaje sve veći problem. Ovo je dobra poruka koja pokazuje da se kažnjava kršenje pravila i varanje”, dodao je 29-godišnji sprinter s Jamajke. “Ova će zabrana zaplašiti mnoge, ili poslati pravu poruku da je ovaj sport ozbiljan. Želimo očistiti sport”, kaže.

Bolt će u petak trčati posljednji put prije Olimpijade u Riju, koja počinje 5. kolovoza. Po prvi će puta u sezoni trčati na 200 metara na londonskom mitingu Dijamantne lige. Ranije ovog mjeseca povukao se s nacioonalnog prvenstva Jamajke zbog ozljede. “Dobro sam, osjećam se dobro. Bio sam kod liječnika, izveo je svoju magiju kao i obično. Odlično treniram”, zaključio je Bolt, koji će i na ovim Olimpijskim igrama juriti medalje. Zasada ima šest zlata.

Komentiraj