Bojan Glavašević: “Most se razotkrio kao krajnja desnica”

Saborski zastupnik Zeleno-lijevog bloka Bojan Glavašević u ponedjeljak je za ‘Novi dan’ N1 televizije govorio o pravu žena na prekid trudnoće.

Komentirajući glasanje u Saboru o SDP-ovom prijedlogu zakona koji je odbijen, Glavašević kaže da HDZ za taj zakon nije imao svoju parlamentarnu većinu nego ju je formirao s krajnjom desnicom.

“Pritom se Most tu razotkrio kao krajnja desnica. Jandroković je između zalogaja kobasice rekao da je to tema koja dijeli društvo, ali istraživanje iz 2020. gdje 81 posto građanki i građana podržava pravo na izbor jasno pokazuje da ta tema ne dijeli društvo, nego društvo ogromnom većinom smatra da bi žena trebala imati slobodu odlučivanja. To je tema koja dijeli HDZ. To je i Branko Bačić rekao u tijeku rasprave, ne znam je li mu se omaknulo”, rekao je Glavašević za N1.

Poručio je da nitko nema problem s pravom na priziv savjesti, ali mora se, naglašava, osigurati da prekid trudnoće bude dostupan u svakom centru.

Na pitanje je li pobačaj zdravstveno ili političko pitanje odgovorio je: “U većem dijelu Europe i Europske unije je to isključivo zdravstveno pitanje, ali u Hrvatskoj zato što HDZ nema konsenzus i imamo pritiske iz crkvenih krugova, imamo situaciju da velika većina građana smatra to zdravstvenim pitanjima, a jedna mala grupacija političkih predstavnika to uporno odbija napraviti”.

Komentiraj