BOBAN ‘Ako izuzmemo vlasništvo države šteta je oko 42 milijuna kuna’

Foto Mario Strmotić

Župan splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u nedjelju je gostovao u Dnevniku N1 gdje je komentirao situaciju u Dalmaciji.

“Kažu ako izuzmemo vlasništvo države da je šteta oko 42 milijuna kuna. To se odnosi na poljoprivredu, građevine, komunalne strukture, aute. Konačnu procjenu ćemo imati kad prikupimo sve podatke. U srijedu ćemo imati konkretne informacije kako bismo to predali Vladi”, rekao je Boban.

Na pitanje što sve ljudi moraju ispuniti i koliki povrat sredstava mogu očekivati odgovorio je: “Moraju uzeti obrazac i popuniti ga sa svojim podacima i s nastalom štetom koja im se dogodila. Sve ostalo je na službama i povjerenstvu. Ne možemo pričati o iznosima, ali se nadamo da će to biti više nego što je bilo dosad jer se i vlada uključila. Ministar Tolušić je najavio fond od preko 20 milijuna eura koji će služiti za OPG i poljoprivrednike”.

Dodao je i kako je propusta oko gašenja požara u Dalmaciji sigurno bilo, te da u svakom sustavu ima propusta kad se dogodi katastrofa u kojoj su se našli.

Komentiraj