Blanki Vlašić uklonjena smetnja oko Ahilove tetive

Autor:

 Christian Petersen/Getty Images for IAAF

Hrvatskoj rekorderki u skoku u vis Blanka Vlašić u srijedu je operativnim zahvatom u finskom Turkuu uklonjen dio kosti koji joj je iritirao Ahilovu tetivu te bi aktualnoj svjetskoj doprvakinji trebalo ostati dovoljno vremena za oporavak i pripremu za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

“Nakon natjecanja u Splitu mi je doktor Đurović, koji je također bio tamo prisutan, pomogao da stupim u kontakt s ortopedskim kirurgom Janneom Sarimom iz bolnice Neo u finskom Turkuu. On je odmah rekao da bi bilo dobro tu situaciju s Ahilovom tetivom i Haglund-petom, koja me muči već dvije godine, riješiti kirurškim zahvatom”, objavila je Blanka Vlašić u petak na svom službenom internetskom portalu.

“Zapravo je bila riječ o rutinskom čišćenju koje je trajalo 40-ak minuta, sve je prošlo u najboljem redu i doktor je jako zadovoljan”, napisala je Vlašić.

Uz Blanku je tijekom operativnog zahvata u Finskoj bio i njezin fizioterapeut Nenad Bakula, koji je pratio zahvat i vodit će je kroz proces rehabilitacije. Blanka Vlašić je otkazala sve nastupe u dvoranskom dijelu sezone i vjeruje da joj operacija neće značajnije poremetiti pripreme za nastup na Olimpijskim igrama.

“Nadam se da smo sve napravili na vrijeme i da ćemo imati dovoljno vremena za pripreme kako bih ovog ljeta skakala na razini svojih mogućnosti”, zaključila je Blanka koja s preskočenih 195 cm na nedavnom mitingu u Splitu zauzima treće mjesto na ovogodišnjim svjetskim ljestvicama.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)