Bivši supružnici na prevaru se domogli vrijednih nekretnina 58-godišnjeg Dubrovčanina. Policija ih sumnjiči za njegovo ubojstvo

Autor:

18.10.2008., Zagreb, Hrvatska - Policijski znak na sluzbenim vozilima.r"nPhoto: Goran Jakus/PIXSELL

Goran Jakus/PIXSELL

Zagrebačka policija u suradnji s Upravom kriminalističke policije Ravnateljstva policije dovršila je kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom, njemačkim državljaninom i 61-godišnjom ženom zbog sumnje u teško ubojstvo 58-godišnjeg muškarca, priopćeno je u utorak iz policije.

Riječ je o bivšim supružnicima koji se terete za ubojstvo Dubrovčanina koji je bio proglašen nestalim još početkom 2022. godine.

On je u svom vlasništvu imao nekretnine u središtu Dubrovnika, a nudio ih je i gradu na prodaju. No, tu se u priči našla i osumnjičena, zagrebačka dizajnerica koja je figurirala i kao posrednica za nekretnine, doznaje N1.

Prema navodima kaznene prijave, 61-godišnjakinja krivotvorila isprave temeljem kojih je u siječnju i veljači 2022. godine, kao punomoćnica prodavatelja oštećenog 58-godišnjaka, prodala poslovni prostor u Dubrovniku trećim osobama za 400.000 eura, a sve u namjeri pribavljanja velike imovinske koristi za sebe i bivšeg supruga.

Par ga je zatim, kako policija sumnja, u razdoblju od od 22. veljače 2022. godine pa do 12. ožujka 2022. godine, u vremenu kada je već bio prijavljen nestanak oštećenog 58-godišnjaka, namamio muškarca u unajmljeni stan na području Svete Nedelje. Tu su ga ubili, da bi prikrili prodaju njegove nekretnine i zadržali 400.000 eura. Novac su podijelili.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici osumnjičene su prepratili pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnesena je Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

OZNAKE: Dubrovnik, ubojstvo

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.