Bivša supruga tuži Eltona Johna zbog autobiografske knjige

Prošle godine, Elton John objavio je autobiografsku knjigu pod nazivom „Me“. U njoj spominje i bivšu suprugu Renate Blauel koju je upoznao 1983. godine, vjenčao se s njom na Valentinovo 1984. godine u Australiji, da bi se četiri godine kasnije razveli. Otprilike u isto vrijeme Elton John javno je priznao da je homoseksualac. Renata Blauel sada je podigla tužbu protiv Eltona Johna na sudu u Londonu gdje traži odštetu od tri milijuna funti jer je slavni pjevač prekršio elemente ugovora potpisanog prilikom razvoda prije 32 godine.

U njenoj tužbi navodi se kako se prije objavljivanja knjige Elton John složio da se neki dijelovi ipak ne objave, ali svoje obećanje nije ispunio što je kod Renate Blauel bio okidač za mentalne probleme s kojima se otprije borila. Nije poznato koji su dijelovi knjige trebali biti izbačeni s obzirom da Elton John nije napisao ništa loše o njoj. Dapače, naveo je kako osjeća „veliku krivicu i žaljenje“ jer ju je povrijedio za vrijeme njihove bračne veze.

Elton John kasnije se vjenčao s Davidom Furnishem s kojim ima dvoje djece. Napisao je kako nakon razvoda gotovo i da nije bio u kontaktu s Renatom Blauel, podrijetlom Njemicom rođenom u Munchenu. Pozvao ju je da upozna njihovu djecu jer „želio sam, na neki način, da bude dio našeg života kao i mi njezinog. Ali ona to nije htjela. Nisam dalje insistirao. Poštovao sam njezine osjećaje“, piše u knjizi. Uz to, naveo je kako su novinari, svaki puta kada bi se njemu nešto dogodilo, kucali na njezina vrata u nadi da će im ona iznjeti prljavo rublje vezano za njega, ali ona to nikada nije napravila.

Komentiraj