Bivša ministrica Braverman kritizirala premijera Sunaka: “Njegov plan ne funkcionira”

Autor:

EPA/TOLGA AKMEN

Bivša britanska ministrica unutarnjih poslova Suella Braverman kritizirala je u utorak premijera Rishija Sunaka i njegove kolege nakon što ju je smijenio s dosadašnje funkcije te je kazala da njegov plan ne funkcionira i da mora hitno promijeniti smjer.

Sunak je smijenio Braverman nakon niza kontroverzi, koje su uključivale i sada bivšu ministricu, što je kulminiralo člankom u kojemu se policija optužuje za dvostruke standarde na prosvjedima.

“Netko mora biti iskren: vaš plan ne funkcionira, pretrpjeli smo rekordan poraz na izborima, vaše resetiranje nije uspjelo i ponestaje nam vremena. Morate hitno promijeniti kurs”, poručila je Braverman Sunaku u poruci objavljenoj na X-u.

Ključna politička obećanja

Braverman je rekla da je razočaravajuće, ali da je tako “najbolje” to što ju je Sunak zamolio da napusti vladu, i optužila ga je da je prekršio niz političkih obećanja.

Spomenuvši politiku imigracije i Protokol Sjeverne Irske bivša ministrica Sunaku je poručila:

“Očigledno ste opetovano propustili ispuniti sva ključna politička obećanja. Ili vaš osebujan stil vladanja znači da ih niste sposobni ispuniti ili, kako sada doista moram zaključiti, nikada niste ni imali nakanu održati ih.”

Glasnogovornik Sunakova ureda rekao je u odgovoru: “Premijer vjeruje u djela, a ne u riječi.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.