Bivša kuća Jackie Kennedy u Washingtonu na tržištu, prodaje se za više od 26 milijuna dolara

Možete živjeti poput američke kraljevske obitelji u glavnom gradu kraljevstva – Washingtonu – i to za ‘samo’ 26 i pol milijuna dolara. Cijena je to koju će netko morati izdvojiti za vilu u Georgetownu, koje su spojene u jednu nekretninu ukupne površine od gotovo tisuću i pol kvadrata.

Ovu su zgradu domom nazivali nekadašnji gradonačelnik Georgetowna i bivša Miss Amerike. No, možda najslavnija stanovnica ovog zdanja bila je najistaknutija prva damu Jacqueline Kennedy. Ovo zdanje bilo je dom bivše prve dame nakon atentata na njenog supruga, bivšeg predsjednika SAD-a Johna F. Kennedyja.

Imanje u federalnom stilu izgrađeno je u kasnom 18. stoljeću i zadržalo je svoju povijesnu eleganciju. Ipak, kako se navodi na stranici Sothesby’s, imanje je pomno pretvoreno u moderno izložbeno mjesto koje obuhvaća dizajn, opremu i završnu obradu najviše kvalitete. “Nijedan detalj nije zanemaren”, poručili su.

Kuća se sastoji od 13 spavaćih soba i isto toliko kupaonica.

Predsoblje i raskošni dnevni boravak na prvom katu još uvijek su gotovo isti kao kad su ondje živjeli Kennedyjevi, kao i knjižnica obložena drvom. Blagovaonica se može pohvaliti stropom ukrašenim zlatnim listovima, a kamini u cijeloj vili također su originalni. Drugi kat pretvoren je u prostranu primarnu spavaću sobu s garderobama i prostranim kupaonicama nalik na toplice. Tu su i nova kuhinja i teretana.

Jackie je kupila ovu kuću u prosincu 1963. godine, samo tjedan dana nakon što se iselila iz Bijele kuće. Nedugo nakon toga postala je turistička atrakcija, pa je bivša prva dama samo godinu dana kasnije s djecom preselila u New York.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]