VAŠ IZBOR Majda Burić potukla konkurenciju, čak je ni Sunčana Glavak nije uspjela zaustaviti u pohodu na titulu

Autor:

Josip Regovic, Davor Puklavec/PIXSELL

HDZ-ovu saborsku zastupnicu Majdu Burić ništa nije moglo zaustaviti u pohodu na ovotjednu titulu Uj Fuj tjedna, čak ni eurozastupnica Sunčana Glavak koja joj je non-stop puhala za vrat, ali ni šef im premijer Andrej Plenković.

Uj Fuj Radio Nacionala, vaša je omiljena kulturno-umjetničke ozbiljne emisije koja vam svakog petka donosi crème de la crème izjava raznih političkih gorostasa s ovog našeg malog područja.

Vrijeme je da proglasimo prošlotjednog pobjednika. Bili su tu Plenković o Nacionalu, Plenković o savršenoj Vladi, Turudić o svojim poznanicima i prijateljima među kojima sigurno nije Josipa Rimac, Milanović koji vadi mast frendovima iz Dubrovnika, Branimir Nestorović i naše gore list Ana Brnabić, ali i ministar Ivan Anušić. A pobjedu je odnio – Andrej Plenković.

Prije nego krenemo s najfriškijim nominiranima, podsjetimo se ponovno kako sve ovo funkcionira. Mi vam petkom damo par izjava tjedna, bile vam drage ili ne. I ovog tjedna imate priliku odabrati izjavu iz našeg ciklusa/cirkusa – za početak preslušate i glasate na dnu ovog članka sve do sljedećeg petka u 10 sati. Zahvaljujući vašim glasovima, naši tjedni pobjednici idu u daljnja pripetavanja, sve do velikog finala!

1. Gordan Grlić Radman (HDZ):

Zašto je zakasnilo ovo izvješće? Pa upravo zbog vas. Samo vi ne želite čuti. Ja se od prošle godine, od lipnja mjeseca borim da ova tema uđe u raspravu. Međutim, vi se bavite drugim temama. Ova odlazi i ide s dnevnog reda. Trebam li vam dokaze podnositi? Nećete… nećete u Čavoglave, niste ni prije.

 

2. Sunčana Glavak (HDZ):

Političkog koncepta apsolutno nema, sveden je na ono “ne treba nam hrvatski jezik, već jugoslavenski”, što jednostavno, mogu reći, apsolutno nije normalno jer ljudi koji su se obraćali u subotu na skupu negiraju postojanje naše države i ono što nas čini Hrvatima.

 

3. Majda Burić (HDZ):

Zastupnice Orešković, govorite o korupciji, molim vas, pogledajte oko sebe i tko sjedi oko vas. Je li vama, zastupnice Orešković, neugodno što ste sve hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i dr. Franju Tuđmana prozvali karcinomom hrvatskog društva? Vi ste, gospođo Orešković, jedna klevetnica, klevetnička banda koja mrzi sve, ponajprije mrzi HDZ, a vrlo vjerojatno mrzite i samu sebe.

 

4. Andrej Plenković (HDZ):

Realno, ja to izbjegavam reći, ali Hrvati nikada nisu živjeli bolje nego danas. Ne može netko tko je u opoziciji izmišljati, fabricirati krizu na ničemu, prozivati nas da smo nacionalni veleizdajnici, da nas treba zabraniti, da smo lupeži i korumpirani. Ne ide. Ne može.

 

5. Bojan Glavašević o Zakonu o hrvatskom jeziku:

Zakon je donesen zbog dvije stvari – da bi se zapošljavali lektori i da bi nam se mlatilo po glavi nacionalističkim floskulama. Osobito je perfidna činjenica da pola ovih zastupnika, da hrvatski jezik trči za njima po ulici i Gazophylaciumom ih mlatara po dupetu, ne bi znali prepoznati da je to hrvatski jezik. Oni vjerojatno misle da je Belostenec bio major JNA.

 

6. Željko Reiner (HDZ) krležijanskim rječnikom:

Na Trgu svetoga Marka sablasni napjevi se poje.
Na Trgu svetog Marka se luđačke furije gone.
Na Trgu svetog Marka mrtvih plešu kolone
Na Trgu svetog Marka gasnu hrvatske boje.

 

7. Danica Baričević (HDZ) o motanju:

Vi ste se, posebno, zastupnice Benčić, istaknuli urlikanjem i čovik bi pomislija ‘na čemu je ova?’ i nakon prosvjeda vidimo snimke da nešto tamo motate. Pa je l’ nam možete reć’ o čemu se to radi?

 

8. Goran Ivanović (HDZ) opoziciji:

Za izbore vam treba slogan. Ja sam si dao truda, imam tu kreativnu notu. Besplatno ću vam podijeliti te slogane. Evo, recimo, slogan za SDP: ‘Stanujete fiktivno, naplaćujte aktivno’. Možemo: ‘Mi travu ne kosimo, mi ju motamo’, Most: ‘Budi i ti Spiderman, umreži se sa nama’, Socijaldemokrati: ‘Oprostimo se dostojanstveno’. Stranka s imenom i prezimenom ‘Kleknimo skupa’, HSS: ‘Radio nije uvjet, treba ti pajser’. Centar: ‘Sve ostaje u obitelji’, Suverenisti: ‘Ne brini se, stakla su zatamnjena’.

 

A sada – na glasanje!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Slowhandzg

prije 2 mjeseca

Plenković: ...moje društvo su ......radnici 3. maja,...."

ecio rojnic

prije 2 mjeseca

Konkurencija budaletina jako velika.