“Bilo bi logično da su Stier i Kovač sami podnijeli ostavke”

HINA/ Damir SENÈAR

Predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u utorak je ispred zgrade Vlade novinarima komentirao jučerašnju smjenu Davora Ive Stiera i Mire Kovača. Jandroković smatra da je ta odluka logična jer lavni tajnik, politički tajnik i međunarodni tajnik su odabir predsjednika stranka.

“o nisu ljudi koji su izabrani. Smatram da je normalno, logično da predsjednik bira one ljude za koje smatra da mu najviše mogu pomoći u radu. Logično bi bilo da su, ako nema povjerenja, ako izjave nezadovoljstvo, kada su shvatili da politika koju vodi Andrej Plenković za njih nije dobra sami podnijeli ostavku”, rekao je Jandroković.

Lovro Kuščević ranije danas izjavio je da su na Predsjedništvu analizirali sve govore s nedavnog Izvještajnog sabora stranke, te čak i ‘mjerili aplauze’. “Gledajte, radite predstave od nečega što nije bilo tako. Možda je netko osobno to radio, ali bilo bi apsurdno da je to radilo Predsjedništvo. Kuščević se možda krivo izrazio. Bavili smo se Izvještajnim saborom, kakav je rezultat imao na reputaciju HDZ-a”, objasnio je Jandroković.

Upitan radi li se čistka u HDZ-u, kaže. “a vas ne razumijem. Što znači čistka? Vi kad radite, koordinirate li između sebe? Smatrate li da je normalno da se dogovorite kako ćete raditi? Možete li raditi suprotno od politike vaše kuće. Ja sam 15 godina u Predsjedništvu HDZ-a i ne pamtim da se ovako demokratski razgovaralo, međutim mora postojati red. Ovo je logična odluka. Mislim da je predsjednik stranke pokazao visoku razinu tolerancije, dao je priliku da se te nesuglasice izglade”, rekao je Jandroković.

O sastanku premijera Plenkovića s čelnikom Adrisa Antom Vlahovićem, Jandroković je rekao da je normalno da se premijer informira.

Komentiraj