Bilo bi cool nikada ne osvojiti Oscara, tvrdi Glenn Close nakon sedam nominacija

Glenn Close (73) u svojoj je glumačkoj karijeri čak sedam puta bila nominirana za nagradu Oscar ali ga nikada nije osvojila. Od 1982. godine i filma „Svijet po Garpu“ kada je bila nominirana za najbolju glumicu u sporednoj ulozi, preko uloga u filmovima „Velika jeza“, „Prirodno nadaren“, „Fatalna privlačnost“, „Opasne veze“ i „Albert Nobbs“, pa do filma „Supruga“ iz 2019., Glenn Close je sedam puta bila na korak od Oscara. U razgovoru za portal Variety govorila je o tim nominacijama i neosvojenom Oscaru. „Je li bolje da vas dovezu u invalidskim kolicima i daju vam Oscar za životno djelo? Tada ne morate održati govor“, bila je njena prva reakcija.

„Sve je to iza mene. Ne znam što da vam kažem na tu temu. Moram nastaviti raditi dobre stvari. Ispunjeni ste svojim poslom, to je za mene proces. To je ono što hrani moju dušu ali je lijepo kada se to sviđa drugim ljudima. Moglo bi biti cool nikada ne osvojiti Oscara. Ne bi mi smetalo da me dovezu kada postanem stara i slinava i kada ću sivom perikom prekriti moju ćelavu glavu“, odgovorila je Glenn Close.

Prošle godine ona je glumila u filmu Rona Howarda „Hillbilly Elegy“ te postoji šansa da je za tu ulogu po osmi puta nominiraju za nagradu Oscar. Ovogodišnje nominacije za nagradu Oscar objavljuju se 15. ožujka dok će se dodjela održati 25. travnja i neće biti virtualna.

Komentiraj