Saša Zinaja

BIENENFELD 'Prihvatila sam Bandićev poziv jer je lista nestranačka'

Tvrdila je da ju politika ne zanima ali je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba, ipak na prvome mjestu liste Stranke rada i solidarnost na izborima za Europski parlament. Cilj joj je uspjeh u Zagrebu prenijeti na državu
Iako je tvrdila da je politika ne zanima, Martina Bienenfeld, čelnica Turističke zajednice grada Zagreba, našla se na prvom mjestu liste Stranke rada i solidarnosti gradonačelnika Milana Bandića na predstojećim izborima za Europski parlament. Tako su iza nje i dvojica bivših ministara gospodarstva: HDZ-ov Davor Štern i SDP-ov Ljubo Jurčić. Bandićeva ponuda Martini Bienenfeld posljedica je i činjenice da je njoj uspjelo kao projektantici zagrebačkog turizma tri godine osigurati Zagrebu titulu grada s najljepšim adventom u Europi koju dodjeljuje portal European Best Destination. Za tu titulu svake godine natječe se dvadesetak europskih gradova. Martina Bienenfeld je 2015. godine bila proglašena i poslovnom ženom godine. U dosadašnjim javnim nastupima naglašavala je da joj je „najveći cilj na noge postavili svoje sinove kako bi postali odgovorni, samostalni i zadovoljni ljudi“. Hoće li svojim ciljevima dodati i politiku zavisit će i od rezultata na predstojećim europskim izborima.
NACIONAL: Tvrdili ste da vas politika ne zanima, a sada vodite listu za europske izbore stranke Milana Bandića. Zašto ste promijenili mišljenje i sada idete na izbore za Europski parlament u Strasbourgu? Imate li ipak na umu političku karijeru?
Politika nije moj prvi odabir, ali s obzirom na to da se neka ključna pitanja i problemi mogu u značajnoj mjeri rješavati upravo kroz političko djelovanje, primjerice kvaliteta života u Hrvatskoj i životni standard građana, gospodarski rast i razvoj, nezaposlenost i slično, odlučila sam se uključiti. Pokazali smo u turizmu kako Zagreb može biti najbolji u Europi, vrijeme je da Hrvatsku svrstamo među najbolje i na drugim područjima. Velika motivacija da prihvatim poziv i budem na listi Stranke rada i solidarnosti leži u činjenici da su na toj listi stručnjaci koji nisu stranački ljudi, koji su se dokazali svojim radom i koji mogu u politici ponuditi konkretna rješenja i rezultate te raditi prvenstveno u nacionalnom, a ne stranačkom interesu….
Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj