Biden Putina nazvao ‘ludim ku**inim sinom’. Odmah reagirao Kremlj

Autor:

epa11171214 US President Joe Biden speaks at the Culver City Julian Dixon Library in Culver City, California, USA, 21 February 2024. US President Biden announced on  21 February the cancellation of an additional $1.2 billion in student loan debt for around 135,000 borrowers.  EPA/ALLISON DINNER

EPA/ALLISON DINNER

Američki predsjednik Joe Biden u srijedu je u Kaliforniji, upozoravajući na prijetnju nuklearnog sukoba, ruskog predsjednika Vladimira Putina nazvao ‘ludim ku**inim sinom’.

U kratkom govoru u San Franciscu, Biden je rekao: “Imamo ludog ku**inog sina poput onog tipa Putina i drugih, i uvijek se moramo brinuti o nuklearnom sukobu, ali egzistencijalna prijetnja čovječanstvu je klima.”

Nije ovo prvi put da američki predsjednik koristi uvredljive izraze. Prije dvije godine Biden je i novinara Fox Newsa nazvao “ku**inim sinom”. Putina je u prošlosti nazivao i ‘koljačem’ te ‘ratnim zločincem’.

Na ove riječi reagirali su odmah iz Kremlja. Glasnogovornik Dmitrij Peskov poručio je riječ o lošem pokušaju da se Biden prikaže kao ‘holivudski kauboj’. Peskov je dodao da takav rječnik “ponižava samu Ameriku”, piše BBC.

Glasnogovornik Kremlja rekao je da je “malo vjerojatno da će to vrijeđati našeg predsjednika, predsjednika Putina. Ali, ponižava one koji koriste takav rječnik”.

“Ta primjedba je vjerojatno neka vrsta pokušaja da izgleda kao holivudski kauboj. Ali iskreno, ne mislim da je to moguće. Je li Putin ikada upotrijebio jednu grubu riječ da vam se obrati? To se nikad nije dogodilo. Stoga mislim da takav rječnik ponižava samu Ameriku”, dodao je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

medo5555

prije 2 mjeseca

Istina je to