‘Beyond classic’: Kvartet Vortex Strings svira crossover u HGZ-u

Gudački kvartet Vortex Strings održat će u četvrtak 22. travnja u Hrvatskom glazbenom zavodu dugo pripremani koncert nazvan ‘Beyond classic’ s crossover programom.

Gudački kvartet Vortex Strings osnovan je 2016. godine, a čine ga Ana Dražinić i Ivana Duvnjak Akamatsu na violinama, Iva Štefančić na violi i Ana Gjud na violončelu. Kvartet iza sebe ima veliki broj nastupa i studijskih snimanja s mnogim umjetnicima među kojima su Melody Gardot, Sergei Polunin, Tereza Kesovija, Amira Medunjanin, Nina Badrić, The Frajle, Toni Cetinski, Jinx i drugi.

“Mi smo na prvom mjestu classic, ali smo također i beyond classic. Naša strast prema crossoveru nije neko puko kršenje pravila ili povremeno izlaženje iz okvira, to je istinska težnja za drukčijim izvedbenim doživljajima i iskrena želja da se klasična glazba spajanjem s drugim žanrovima što više približi publici, osobito mladima”, rekla je osnivačica kvarteta, violončelistica Ana Gjud.

Na programu koncerta su skladatelji poput Astora Piazzolle i Ennia Morriconea te legendarne pjesme koje su izvodili Frank Sinatra, Celine Dion, Elvis Presley, Beatlesi, The Mambo King, Ivo Robić, Goran Bregović, Đorđe Balašević, Tereza Kesovija i mnoge druge, a posebna gošća je mlada vokalistica Nela Đinđić.

Koncert Beyond classic prvi je od dva koji će se ove sezone održati u Hrvatskom glazbenom zavodu, a koji su sufinancirani putem natječaja ‘Jer svirati se mora’, provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija i Hrvatske glazbene unije za poticanje koncertne aktivnosti tijekom pandemije koronavirusa.

Komentiraj