Bernardić smjenjuje svoju desnu ruku

Usvajanjem novog stranačkog Statuta SDP-a, tri najvažnije pozicije u vodstvu stranke bit će popunjene ljudima od osobnog povjerenja predsjednika stranke Davora Bernardića, piše Jutarnji list.

Glavni tajnik stranke bit će imenovan na subotnjoj sjednici Glavnog odbora SDP-a, što znači da će aktualni glavni tajnik SDP-a, Zvane Brumnić, biti smijenjen. Brumnića se smatralo Bernardićevom desnom rukom.

Prema nekim informacijama, Brumnić je sam dao ostavku, iz navodno zdravstvenih razloga, no prema saznanjima dobivenim od sugovornika Jutarnjeg lista iz redova SDP-a, Bernardić i Brumnić su se prilično udaljili, a razlaz je uslijedo nakon Brumnićevog neslaganja s angažmanom Siniše Jagodića za stranačkog PR-a.

Brumnića se spominje kao osobu od najvećeg Bernardićevog povjerenja, koji je karijeru izgradio u zagrebačkoj organizaciji SDP-a, a s kojim se Bernardić konzultirao oko svega.

 Brumnića bi na funkciji trebao zamijeniti aktualni poslovni direktor Nikša Vukas, diplomirani inžinjer agronomije poznat iz afere Krašograd.

Prema izvorima iz SDP-a, funkciju izvršnog tajnika SDP-a uvedenu novim Statutom dobiti će Tihomir Barišić, Bernardićev vjenčani kum, dok bi politički tajnik stranke trebao postati SDP-ov veteran Davorko Vidović.

Komentiraj